Το οδοντιατρικό αμάλγαμα και οι επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγε


ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΑΜΑΛΓΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ……..Ένα Μεγάλο Έγκλημα Κατά Της Ανθρωπότητας (Dr. Alfred Stock 1926).
Από τις πρώτες κιόλας εμφράξεις με αμάλγαμα σε δόντια ασθενών, οι οδοντίατροι άρχιζαν να υποψιάζονται ότι ο υδράργυρος (τον οποίο περιέχει το Οδοντιατρικό αμάλγαμα) θα μπορούσε να προκαλέσει χρόνια προβλήματα υγείας!
To 1984, ιδρύθηκε η Διεθνής Ακαδημία Τοξικολογίας και Στοματικής Ιατρικής με σκοπό να μελετήσει εκτός των άλλων, τις χρόνιες επιπτώσεις που έχει στην ανθρώπινη υγεία το Οδοντιατρικό αμάλγαμα.


1.   Τι είναι τα μαύρα σφραγίσματα?

Είναι ένα αμάλγαμα (μείγμα) που αποτελείται από υδράργυρο, άργυρο, χαλκό, κασσίτερο και λίγο ψευδάργυρο.


2.   Τι συμβαίνει κατά την παραμονή των μαύρων σφραγισμάτων στη στοματική κοιλότητα?

Η παρουσία των 5 παραπάνω διαφορετικών μετάλλων στη σύνθεση του Οδοντιατρικού    αμαλγάματος έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία γαλβανικών ρευμάτων (ηλεκτρικό ρεύμα),  δηλαδή τη συνεχή διάλυση των παραπάνω μετάλλων τα οποία υπό τη μορφή ιόντων( διαμέσου της στοματικής κοιλότητας), μολύνουν ολόκληρο τον οργανισμό μας. Η δε συνύπαρξη  χρυσών δοντιών και εμφράξεων από αμάλγαμα, αυξάνει σε τρομακτικό βαθμό τη διάλυση τους.


3.   Γιατί η συνεχής διάλυση των μαύρων σφραγισμάτων τα καθιστά επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία?

Κάθε μαύρο σφράγισμα απελευθερώνει καθημερινά 10 μικρογραμμάρια υδραργύρου στον οργανισμό μας (3.000.000.000.000.000 άτομα υδραργύρου ημερησίως). Τα άτομα αυτά συγκεντρώνονται κυρίως στον εγκέφαλο, τα νεφρά και το συκώτι προκαλώντας τις παρακάτω βλάβες :
  • Νευρολογικά προβλήματα και παθολογικές διαταραχές του χαρακτήρα (κακή διάθεση χωρίς προφανή αιτία, αϋπνία, κρίση πανικού, σωματική αδυναμία, επιληψία, νοητική σύγχυση, κ.λ.π.)
  • Προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης.
  • Ορμονικά προβλήματα όπως δυσλειτουργία του θυρεοειδή και των επινεφριδίων.
  • Ατροφία του προστάτη και των νεφρών
  • Προβλήματα του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως μειωμένος αριθμός σπερματοζωαρίων και ανικανότητα γονιμοποίησης.
  • Προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αρθρίτιδα, Parkinson, Alzheimer, λύκο, σκληροδερμία και διαβήτη.
  • Αλλεργικές καταστάσεις όπως, αλλεργικό άσθμα, ψωρίαση, και διάφορες δερματίτιδες.
  • Καρδιαγγειακές καταστάσεις όπως, ταχυκαρδία, αρτηριοσκλήρωση, στηθάγχη, υπέρταση και υπόταση.
  • Χρόνιες ασθένειες των ματιών όπως, αδυναμία διαχωρισμών χρωμάτων, μυωπία, αστιγματισμός, καταρράκτης.
  • Ουλίτιδα, Περιοδοντοπάθεια,  Κακοσμία, Μεταλλική γεύση στο στόμα, Λευκοπλακία, (Προκαρκινική κατάσταση του βλενογόνου του στόματος), Αίσθηση ηλεκτρικών εκκενώσεων στο στόμα, αύξηση τερηδονισμού των δοντιών.


4.   Ο κίνδυνος τον μαύρων σφραγισμάτων είναι πραγματικός ή επιστημονική φαντασία? Μπορεί να συμβεί και σε μένα?

Στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται πάνω από 60.000 κλινικές περιπτώσεις που η απομάκρυνση των μαύρων σφραγισμάτων από το στόμα των ασθενών, οδήγησε σε πλήρη  αποθεραπεία ή σημαντική βελτίωση των ως άνω προβλημάτων υγείας.


Θα σας αναφέρουμε ένα κλινικό παράδειγμα ενός νεαρού ατόμου 12 ετών που παρουσιάστηκε στο Ιατρείο μας με τα παρακάτω προβλήματα:

-Υπερτροφική Αιμορραγική Ουλίτιδα με έντονη κακοσμία
-Αδυναμία συγκέντρωσης στο σχολείο.
-Υπερβολική επιθετικότητα απέναντι στους συμμαθητές και στο οικογενειακό περιβάλλον του.
-Αϋπνία έως τις  3:00μ.μ.
-Υπερτροφικές πυώδεις αμυγδαλές
-Πόνους στα κόκαλα των ποδιών το βράδυ, που χειροτέρευαν με κρύο και υγρό καιρό.
Μετά από Οδοντιατρική εξέταση και λήψη Ιατρικού Ιστορικού της μητέρας και του νεαρού, διαπιστώθηκε ότι το στόμα τους ήταν γεμάτο από μαύρα σφραγίσματα. Η μητέρα ανέφερε ότι όλες οι εμφράξεις είχαν γίνει πριν την εγκυμοσύνη της. Είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο υδράργυρος είχε διαπεράσει τον πλακούντα και είχε μολύνει το βρέφος. Η παρουσία του παραπάνω μετάλλου στο στόμα του νεαρού, είχε    επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση της υγείας του.
Η παραπάνω κλινική εικόνα που περιγράφουμε, αντιστοιχεί στο Ομοιοπαθητικό φάρμακο MERCURIUS SOLIBILIS (υδράργυρος). Η πλήρης θεραπεία των συμπτωμάτων του νεαρού έγινε μετά από την αντικατάσταση όλων των μαύρων σφραγισμάτων με σύγχρονες εμφράξεις από COMPOSITE (λευκά σφραγίσματα) και τη χορήγηση του παραπάνω φαρμάκου για 1 περίπου χρόνο.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:
  • Site: http://www.altmed.com

ΑΣΘΕΝΗΣ Α1: Σφράγισμα με αμάλγαμα στο δεύτερο γομφίο


ΑΣΘΕΝΗΣ Α2: Το αμάλγαμα αφαιρέθηκε. Στον πυθμένα του δοντιού παρατηρούνται μαύρα εντυπώματα που είναι το προιόν της οξείδωσης (σκουριά) του αμαλγάματος μέσα στη στοματική κοιλότητα


ΑΣΘΕΝΗΣ Α3: Το αμάλγαμα έχει αντικατασταθεί με έμφραξη ρητίνης (composite)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νεογιλά και μόνιμα δόντια

Tέλος στα σφραγίσματα...

Νεογιλα δοντια